dilluns, 22 de febrer del 2010

Quan més han de caure els preus dels pisos?


M’abstindré de llençar cap tipus de predicció al respecte perquè en aquesta matèria em declaro totalment incompetent. Però és un tema de gran interès. En primer lloc, per la gent que ha de comprar i no sap si ja ha arribat el moment. En segon lloc, perquè com més lent sigui l’ajust, més ens costarà superar la crisi. En tercer lloc, perquè si s’enfonsen gaire, el sistema bancari veuria com molts dels crèdits hipotecaris que han concedit tindrien uns valors molt per sobre del valor de mercat de l’habitatge i això els posaria en una situació encara més delicada.

Així que em limito a posar un parell de gràfics sobre l’evolució dels preus de l’habitatge a diverses ciutats de la província de Barcelona des del 2005 fins ara. Els preus es van començar a desinflar a principis del 2008 i han caigut entre un 7 i un 18%.


Font: Minsiterio de la Vivienda

Com que moltes vegades acaba passant el que la majoria de gent creu que succeirà, allò de les profecies que s’autocompleixen... recorro a la vostra opinió. Continuaran caient gaire més? Un 30%? Un 50%? Ja s’ha acabat? Què en penseu?

1 comentari:

Marc A ha dit...

Es fa dificil parlar d'un porcentatge concret pero si, crec que el preu mitja dels pisos continuara baixant.

No tots per igual, evidentment. Hi ha pisos que son cars i ho continuarant sent. No podem esperar que el preu d'un atic al passeig de gracia caigui la meitat, perque sempre hi haura algu amb pasta per comprar en un lloc privilegiat. I el mateix passara encara que no tant exagerat en depent de quines zones i de quines ciutats.

Ara be, hi havia molta morralla i pis normal a preus exhorbitants. Aquests son els que han de caure exageradament( un 50% o mes). D'altres, pisos a l'eixample guai/ sarria/ sant gervasi... , a reformar o sense ascensor o petits... aquest cauran pero tampoc no esperaria una caiguda impresionant.
I si sortim de Barcelona o d'alguna zona de prestigi, si, els preus cauran molt mes encara.