dilluns, 19 de maig del 2014

Caixa Penedès, el judici als directius i la boira.



Després de mesos d’espera, aquesta setmana ha començat el judici contra els quatre directius de Caixa Penedès:  Ricard Pagès, Manel Troyano, Joan Caelles i Santiago Abella. Aquests personatges són culpables de fets molt greus que bàsicament es poden resumir en una gestió negligent i nefasta de Caixa Penedès que l’han portat a fer fallida. A la pèrdua de centenars de llocs de treball. A la pèrdua d’un dels motors de l’economia penedesenca. A un forat de centenars de milions d’euros que hem hagut de pagar tots els contribuents. Uns fets que haurien de ser castigats amb duresa. Però lamentablement, no se’ls jutja per això sinó pels fons de pensions de 31 milions d’euros que van rebre. Evidentment, és ofensiu que puguin cobrar aquests diners però no els cobraran perquè van posar la mà al calaix, els cobraran perquè els membres dels òrgans de govern de la Caixa així ho van decidir. 

Bàsicament, això és responsabilitat dels qui han format part de la comissió de retribucions: Josep Colomer i Ràfols, Enric Regull i Llorach, Eloi Miralles i Figueres, Magí Casulleras i Canela i Albert Vancells i Nogué. Però també la resta de membres del consell d’administració dels darrers anys, que podeu veure en aquest quadre:



Dietes Consell Administració
Total
Josep Colomer Rafols





198
Magi Casulleras Canyella





87
Albert Vancells Noguer





13
Enric Regull Llorach





82
Eloi Miralles Figueres





81
Carlos Baiget Haro





27
Joan Santo Cots





37
Pedro Rios Romero





36
Lourdes Mitjans Casanellas





40
Maria Nuria Burgarolas Ministral




5
Salvador Esteve i Figueras





5
Josep Just Quer





35
Jordi Caballe Pallares





4
Maria Eulalia Bartroli Piquemal





27
Francesc Santamaria Calvache





23
Felix Gutierrez Hernandez





8
Mª Victòria Albañil Araque





2
Judit Bilbeny Vallespi





2
Francisco Javier Gimenez Calvete




2
Juan Pablo Perdices Pla





2
Juan Pascual Ferran





16
Angelica Rodriguez Herrera





16
Jose Maria Virgili Valles





15
Enric Castellnou Alberch





12
Marina Climent Garcia





13
 Lluís Miquel Valls Comas





7
Antoni Pugibet Romagosa





6
Ramon Escardó Martí





2
Ramon Escardó Martí





1
Jaume Llepart Alemany





1
Jaume Ros Raventós





1







Font: Comptes anuals consolidats de Caixa Penedès. Dades en Milers d'euros.



I finalment, de la resta de membres de l’assemblea general de Caixa Penedès, que any rere any signaven i aprovaven els comptes anuals i les memòries de Caixa Penedès on hi figuraven clarament aquestes retribucions i fons de pensions milionàries.  Entre ells, una bona representació de l’actual govern de l’Ajuntament de Vilafranca: els números dos i tres Aureli Ruiz i Milà i Francisco Romero i Gamarra i el pare de l’Alcalde Regull. 

Tots ells diuen que no sabien res, tot i que tot sortia a les memòries oficials de CP. Tot i que des del Juliol del 2011 es va divulgar àmpliament des d’aquest bloc. Tot i les mocions presentades a l’Ajuntament de Vilafranca que denunciaven aquests fets. Tot i l’àmplia repercussió que ha tingut tot aquest afer.

Així que quan s’acabi el judici i els directius cobrin allò que se’ls hi va concedir, tant de bo m’equivoqui, no estaria malament que la indignació i la crispació compartida per aquests fets tant lamentables es dirigís contra aquells que realment van fer que això fos possible.

I darrera de la indignació, que els hi caigués el pes de la llei a sobre. Això és el que hauria de passar en un país normal. I si volem fer un país nou, valdria la pena començar per aquí.