dissabte, 25 d’agost del 2012

És molt greu i no fa gràcia



La Festa Major de Vilafranca comença la setmana que ve, però n’hi ha que estan de festa durant tot l’any a càrrec del contribuent. Els màxims directius de Caixa Penedès van percebre l’any 2011 la magnífica quantitat de 3.832.000 euros (uns 640 milions de les antigues pessetes). Una quantitat un 20% superior a la del 2010. Un 20%!!! 

Mentre s’està desvallestant l’Estat de Benestar que tant ha costat de construir, els diners per rescatar la Banca no s’acaben mai. Ningú pot entendre aquest tipus de polítiques. Però és que a més a més, els diners ni tant sols s’utilitzen per sanejar el sistema financer, sinó que es dediquen a augmentar els salaris dels directius responsables de la fallida de les Caixes d’Estalvi. És increïble.

I qui va decidir remunerar la incompetència dels directius de Caixa Penedès? Doncs en Josep Colomer i Ràfols, en Magí Casulleres i Canela i l’Albert Vancells i Nogué, membres de la comissió de retribucions. Dos vilafranquins i l’empordanenc que ha liderat la farsa de la renovació de Caixa Penedès.

Al cometre aquesta acció ignominiosa el 2011, enmig del que probablement ha estat l’escàndol més gran ocorregut al Penedès, ja no es pot esgrimir desconeixement. És mala fe, és un insult a la ciutadania que patim dia a dia els estralls de les retallades i la crisi econòmica. És...

I què dir del centenar de consellers de l’assemblea que van aprovar els comptes de Caixa Penedès del 2011? Us podeu mirar al mirall cada matí? Podeu anar amb el cap dret pel carrer?

Finalment, els nous membres del Consell d’Administració de Caixa Penedès, començant pel President Solé i Bordes, no tenen cap responsabilitat en el que ha passat fins ara, però si continuen aclucant els ulls a la mala gestió dels darrers anys es convertiran en còmplices de l’escàndol. És això el que volen?

Haurien de començar a rodar caps.

7 comentaris:

the Gnobo ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Àlex R. ha dit...

Que la gent es pugui posar el seu propi sou a discreció i a compte dels altres i no del seu propi esforç és una lacra social. Començant per això i acabant per la casta política, que també es pot posar el sou segons bufi el vent.

Anònim ha dit...

Fins que no fem com Islàndia això no ho arreglarem. Tota la màfia de polítics i banquers que han arruïnat milions de families i un país sencer han de ser jutjats. Constitució nova, d'aquests segle. Perquè aquesta xusma no en tenen prou i encara ens volen arruïnar més

Anònim ha dit...

Referent al comentari, "què dir del centenar de consellers de l'Assemblea que van aprovar Els Comptes de Caixa Penedès del 2011? Us podeu mirar el mirall cada matí? Podeu anar AMB el cap Dret paper carrer?"

I en honor la veritat, i per deixar constància de que alguns s'han mostrat amb un grau de responsabilitat diferent en tot aquest assumpte. Em consta de molt bona font, que en totes les assemblees generals ordinàries dels últims 10 anys, els representants de la Secció Sindical d'UGT, s'ha manifestat en contra de l'excessiva inversió en el sector immobiliari, així com les aportacions al fons del pensió que s'atribuïa a la direcció. Covidando als altres assembleistes que els donessin suport amb el vot en contra.

I que en l'Assemblea Extraordinària del 23 de desembre de 2010, va votar en contra del SIP, i va demanar la dimissió del director general, en aquells moments Sr Ricard Pagès.

També aclarir, que aquest representants eren únicament de l'Assemblea, sense càrrec al Cosell d'Administració, ni a la Comissió de Control.

S'han pogut fer coses millors o pitjors, però, al Cèsar el que és del Cèsar.

Anònim ha dit...

Crec que aquest escrit conté una molt bona reflexió...no es tracta ni molt menys d'exculpar als que es van fer els plans de pensions...ara...els dos senyors president i vicepresident no en sabien res? Per edat un dels dos ja dubto que tingui cap més càrrec...el segon, per dignitat s'hauria de quedar a la seva empresa i no fer acte de presència en cap entitat...

Anònim ha dit...

Perdona, has comentat 2.832 M euros, pero l'informe no parla de 3.832 M euros?
De ser aixì, l'escàndol encara seria més gran no?

jordi guilera ha dit...

Hola Anònim,

Sí que son 3.832. Hi havia un error al text. Tot i així el gràfic és correcte i l'augment és del 20%.

Moltes Gràcies.

Pel que fa a l'actuació dels representants dels treballadors, en el document:

https://docs.google.com/file/d/0B4bM_UtB84B0MjMyODI5ZGQtNWIwNC00NGU4LWJhODQtYWM5MDc1MTYxZmEy/edit

Ja comento que els representants dels treballadors, són els únics que jo sàpiga han fet alguna cosa al respecte, per tímida que sigui.

Salut,
J