dimarts, 24 d’abril del 2012

Afectats participacions preferents Caixa Penedès - Banco Mare Nostrum




















El darrer episodi del desvergonyiment i descrèdit de les entitats financeres del país ha estat sens dubte la col·locació fraudolenta de participacions preferents entre centenars de milers de clients minoristes. Algunes entitats fa unes setmanes que estan oferint algun tipus de solucions entre els afectats. Sembla ser que, finalment,  el Banco Mare Nostrum, on s’integra Caixa Penedès, ha acordat canviar aquests productes tòxics per dipòsits a termini fix (4 anys).

No m’entretinc a comentar les característiques d’aquests productes perquè els afectats ja en deuen estar al cas.


Desconec si es poden acollir a aquest canvi totes les emissions o només alguna d’elles.  Però estaria bé que en féssiu difusió perquè milers de persones puguin començar a recuperar allò que se’ls hi va manllevar.
Sort!


14 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

a mi m'han ofert aquesta solució, pero la cosa es que igualment durant els propers 4 anys no podre disposar dels meus diners. Si els necessito m'ofereixen la possibilitat d'un credit (quina il·lusió, a pagar interesos altre cop!!)

jordi guilera ha dit...

Hola Anònim,

N'han fet de molt grosses els darrers anys, però molt grosses. A mi em sembla que aquesta vegada, després del pecat original de col·locar les preferents han ofert una sol·lució prou bona. Millor que a d'altres entitats com "la Caixa", per exemple...

Salut,
J

Anònim ha dit...

la cosa es que despres de el primer engany que estic amb tu es molt gros. Ja no se si plantar-me amb un advocat a la oficina el dia que hagi de firmar papers i que ell hi doni el vistiplau:-S

Anònim ha dit...

la solucio que ofereixen en principi sembla que està bé, pero en el contracte no especifica la data en que es farà la recompra i per tant quan començaran a contar els 4 anys de diposit

Francesc ha dit...

La Caixa Penedès a nosaltres ens han ofert canviar per dipòsits a termini fix de 4 anys una cinquena part de les participacions i ens han dit que de moment és el que els deixa fer el Banc d’Espanya i que les altres 4 parts encara no saben com quedaran. Sabeu si això és afixi?.

jordi guilera ha dit...

Hola Francesc,
Si alguna cosa ens ha ensenyat aquesta cris és que el sr. del Banc no és el nostre amic, no és de fiar. I quan t'ha enredat una vegada, res fa pensar que no ho pugui tornar a fer.
Jo li portaria el comunicat remès a la cnmv que enllaço al post, on diu que es poden convertir totes les preferents. M'estranya que no et deixin.

Salut,
J

Albert Juvé ha dit...

A mi m´han ofert 2 opcions,deixarlos a terme fix 4 anys o be posar el meus diners en borsa, aquesta ultima opció no saben el valor de mercat fins el mes de juliol.No ser que fer si posarlos en borsa i perdre diners pero desentedrem de la Caixa,o deixarlos a terme fix a "4 Anys".Que fort oi?Tota la Banca es CORRUPTE es una vergonya. Salut

Ann killwool ha dit...

A mi m'han canviat el 100 %, clar que era una quantitat molt petita.
Un dipòsit és la sol·lució òptima, ja que està garantitzat per l'estat fins a 100.000 euros per titular, i a més, pots rescatar-lo quan vulguis, això sí, amb una penalització que mai pot superar el valor dels interessos ja devengats.
El que m'extranya és que t'ofereixin fer un crèdit en comptes de cancel·lar el dipòsit. T'hauries d'assegurar de que és això el que t'han venut i exigir-los quina serà la penalització que t'aplicaran en cas de cancel·lació del dipòsit.
Apa, sort

Anònim ha dit...

Hola, l'enllaç per obtenir el doc de la CNMV no funciona, tens el doc?
Gràcies!

jordi guilera ha dit...

https://docs.google.com/open?id=0ByscCi2n4nNkUEJiYnRsTHFkZ2M

Anònim ha dit...

Cal ser molt conscients de la situació. Aquests aprenents d'enginyeria financera -o bruixots i estafadors de les finances- directors, millor dit, de les diverses oficines del país, han malbaratat la confiança personal amb els clients venent fum tòxic a avis, germans, familiars, veïns i amics estalviadors i formiguetes. Asseguren ara -en pla salvavides- que t´ho arreglaran pignorant no sé què a cal notari. Estafadors, lladregots, i prou són avui el seu nom i cognom professionals i socials.
En mans d'un das kapital sense entranya, juguen a ser els pistolers i/o testaferros de torn a qui, _beneits com som! i en nom de la confiança- ens hem cregut, en donar ells la cara i no pas el capital que representen amb posat mansoi i confident; han d'assumir, per tant, la responsabilitat d'haver-nos enganyat ni que sigui deixant-los com draps bruts i corruptes amb les vergonyes penjades en plena plaça pública -avui mitjans de comunicació per escarni de tothom.
No són només treballadors de la banca o intermediaris, són estafadors a sou; cal perseguir-los amb noms i cognoms, com bé feien ells -quan des dels seus despatxassos- trucaven als clients preferents oferint-los la Seca, la Meca i les Valls d'Andorra.
Amb la seva col.laboració ben pagada a còpia de comissions, han corcat els canals socials amb què el sistema arribava a la població en general engatussant-la des de i gràcies a la coneixença quan no amistat que, qui més qui menys, tenia amb els directors/res de les oficines. Que paguin ara els plats trencats de tantes i tantes finances familiars tocades de mort.
Els coneixem a ells/elles i no pas al papus de zona que ens venen ara com qui fa i desfà per sobre seu i des l'anonimat. Prou a tants lladregots i estafadors. Solució a la islandesa.Tu, jo i totes i tots desconeixem aquesta cosa de nom delegat de zona i no tenim perquè conèixer-la; coneixem això sí als encorbatats i identificats que donaven targetes mil als clients per inspirar-los confiança.A ells i elles sí que els coneixem. Que responguin ara de les seves mentides, estafes, i tergiversacions. Com la roja: "A por ellos y ellas".

Anònim ha dit...

Collons, anònim, ja era hora que algú destapi l'engany que milions de ciutadans vivim amb els escots i encorbataments de gent riallera que trobem a qualsevol oficina del carrer de casa.
Quan se'ls canta les 60 es fan l'orni, el sord, el cec, el ploramiques i com a col·lectiu assseguren ara que es veuen assetjats i agafen baixes depressives aquells que no han estat a temps d'acollir-se a plans pactats de prejubilació. Ineptes! Mals professionals, pitjors persones, familiars, veïns i amics ... de no fiar.
Són elles i ells que han corcat, com bé dius, i amb sous i comissions respectable els ponts i canals de confiança que dipositàvem amb els nostres bancs i caixes, com qui diu de forma anònima. Eren elles i ells el nostre banquer, sovint assessor... miserable i indigne de mirar-los a la cara avui!
No els planyis, no són víctimes sinó conscients cadenes de transmissió d'un sistema que s'han carregat i que ara no n'assumeixen els neulers.
Bravo, repeteixo, pel teu escrit.

jordi guilera ha dit...

Un es pregunta fins a on estan disposats a arribar per conservar la seva feina. No són els autors intel·lectuals, però evidentment són còmplices necessaris.

Salut.
J