dimecres, 5 d’octubre del 2011

De l’Escàndol de Caixa Penedès a l’Escàndol de Caixa Catalunya


Sembla que els directius de les Caixes Catalanes estan exempts de tota crítica per la mala gestió realitzada i que ha fet que el model català de caixes sigui un record del passat. Deu ser cosa de l’oasi català, però jo no hi veig massa diferència amb el que ha passat a la CAM. Tot i així, ni la societat, ni la premsa, ni cap organització social, política ni sindical han aixecat la veu per denunciar tot aquest escàndol. Bé, la CUP i ICV, però només a Vilafranca.
La setmana passada Catalunya Caixa va haver de ser nacionalitzada. Hom diria que la gestió feta per la directiva va ésser lamentable. Tot i així, els 10 màxims directius van ser remunerats de mitjana els anys 2008 i 2009 (just abans de la fallida) amb 645.000 euros i 552.000 euros de mitjana per cap. Ni més ni menys que 1.767 euros al dia. A més a més, l’any 2008 es van gastar 8,2 milions d’euros en indemnitzacions per acomiadament de directius. Gairebé 1.400 milions de pessetes!!!
No ho dic jo, ho diuen les memòries anuals de Caixa Catalunya del 2009. Les podeu consultar aquí, pàg. 109.
Es normal que els contribuents haguem de rescatar aquestes entitats amb fons públics mentre la gent que les dirigien s’han enriquit de forma escandalosa?

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Jordi, et felicito per tota la feinada i per la informació que aportes a tots aquests temes vergonyosos. Ho has vist això.

http://www.eleconomista.es/empresas-finanzas/noticias/3426116/10/11/ordonez-ultima-una-norma-para-que-los-banqueros-devuelvan-sueldos-abusivos.html

Jaume Armengou

jordi guilera ha dit...

Hola Jaume,
I gràcies, pq sovint sembla que prediqui al desert.

Jo tenia entès que quan el govern espanyol es va dignar a aprovar aquesta directiva europea (maig 2011?) tot això ja estava vigent, no sé a què esperava en MAFO.

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:329:0003:0035:ES:PDF

Concretament la directiva diu que:

En cuanto a las entidades que se benefician de una intervención pública excepcional,
debe concederse prioridad a la creación de su base de capital y a la recuperación de la
asistencia del contribuyente. Todo pago de remuneración variable debe reflejar estas
prioridades.
Salut,
J

Jaume A. ha dit...

Queda claret, doncs, eh.
Cada setmana miro el 3 de vuit i penso: aquesta setmana segur que surt algun aclariment/rectificació de Caixa Penedés i de moment el silenci per resposta; per alguna cosa deu ser. Com més temps passen més retratats queden.

Salut Jordi i no creguis que prediques al desert, no t'ho pensis pas.

jordi guilera ha dit...

Hola Jaume,
el3devuit és un fortí. No se'n pot esperar res de bo sobre aquest tema. A mi ja em van deixar clar que no hi era ben rebut. Censurat. Així està el periodisme i així va el país.
Salut,
J

Bernat ha dit...

A Vilafranca i a més llocs, el que passa és que normalment les noticies sobre aquest tema tenen poc ressó.

http://www.economiahoy.es/noticia/42451/icv-acusa-a-santander-y-bbva-de-presumir-de-beneficios-y-exige-que-los-banqueros-vayan-al-congreso.html

http://www.elpuntavui.cat/elpati-noticia/article/3-politica/17-politica/183252-icv-acusa-arcadi-calzada-de-portar-caixa-girona-al-limit-i-els-actuals-directius-de-negligents.html


http://estevemartinez.blogspot.com/2011/06/mal-exemple.html#!/2011/06/mal-exemple.html

etc. I espero que es continui denunciant.