dimarts, 25 d’octubre del 2011

L'esperit del 25-O


L’Ajuntament de Vilafranca ha estat el primer a demanar a una entitat financera, en aquest cas Caixa Penedès, una gestió professional, transparent i democràtica, el blindatge de l’Obra Social i la seva vinculació territorial. També el cessament de tots els alts càrrecs de l’entitat i l’assumpció de responsabilitats, que s’entén que és una condició necessària per l’assoliment d’aquests objectius. Podeu consultar el text de la moció aquí.


A principis d’estiu es va iniciar una campanya de denúncia al voltant de l’Escàndol de Caixa Penedès. Ha estat un llarg camí ple d’obstacles, de censures a la premsa, d’amenaces de querelles judicials, de suports que la por a les represàlies mantenia en silenci, etc. Hem rebut també severs càstigs democràtics, com la pallissa a que ens va sotmetre el Ple del 19 de Juliol en la votació d’una moció similar que va ser rebutjada per 18 a 3.

El consens assolit el 25-O no és fruit de la casualitat. Han estat mesos de treball dur: de difusió d’informació i sensibilització de la ciutadania al voltant d’aquest tema. De desenes de trucades i reunions amb entitats i persones amb la intenció de teixir complicitats i sumar suports. I tot això, des del principi, amb la obstinació de caminar junts amb el conjunt de les forces polítiques del consistori. Un èxit col·lectiu.

L’esperit del 25-O tracta de recuperar la política per assolir objectius compartits als que mai s’hauria hagut de renunciar. En aquest cas, un sistema financer al servei de les persones.

L’esperit del 25-O és treball, conviccions fortes i voluntat de sumar consensos sense partidismes ni exclusions amb la voluntat de posar un gra de sorra per la construcció d’un món més digne.

A l’esperit del 25-O no hi tenen lloc ni les amenaces de querelles judicials que el Sr. Magí Casulleres ha fet arribar a en Carles Querol per divulgar una veritat objectiva, ni la l’autocensura dels mitjans de comunicació, ni la por a parlar. L’esperit del 25-O és una alenada d’aire fresc que pretén donar la paraula a la ciutadania i posar fre als excessos comesos al sector financer i que han arrossegat el país a una crisi econòmica i social dramàtica.

L’esperit del 25-O ha nascut a Vilafranca, però amb la intenció d’estendre’s arreu on s’hagin produït situacions similars.

Finalment, l’esperit del 25-O sap que el consens assolit és només un primer pas encaminat a transformar Caixa Penedès ara integrada al Banc Mare Nostrum en una entitat exemplar, i deixar enrere una història plena de despropòsits i mal govern.

Esperem que aquells que tenen representació a l’assemblea de Caixa Penedès no s’oblidin de l’esperit del 25-O a l’entrar a la sala. Restarem a l’aguait.