divendres, 4 de maig del 2012

La renovació virtual de Caixa Penedès


Durant la campanya de denúncia sobre la manca d’ètica, professionalitat, transparència i mala gestió al voltant de Caixa Penedès només dues persones se’m van adreçar personalment per retreure’m, visiblement irritats, les crítiques que havia efectuat a la cúpula directiva i al conjunt de membres dels òrgans de govern de Caixa Penedès. Consideraven (el 31 d’Agost del 2011), i m’imagino que encara consideren a dia d’avui, que eren unes acusacions totalment infundades i que era un irresponsable per difondre-les als quatre vents sense cap tipus de prova.  

Això de les proves té gràcia, perquè tot el que he escrit està fonamentat única i exclusivament en els informes oficials emesos per la pròpia Caixa Penedès.
Una d’aquestes persones era en Joan Raventós i Pujadó. Ves per on, el 19 d’Abril d’enguany, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès (CCAP) ha nomenat a Joan Raventós com a nou representant a Caixa Penedès.
Amb els vots de CiU i ERC han nomenat a una persona que ha defensat aferrissadament la gestió de Caixa Penedès durant els darrers anys, i que per tant, representa la continuïtat respecte  les pràctiques habituals d’aquesta entitat financera. Una persona de partit, i no de consens. Una persona sense estudis econòmics ni coneixements en l’àmbit financer,  incapaç d’entendre, controlar  i fiscalitzar l’actuació dels directius de l’entitat.  Un nomenament, en definitiva, que s’oposa frontalment als principis que es van consensuar en el Manifest en defensa de la vinculació social i territorial de Caixa Penedès al que es va adherir, entre altres, el CCAP.

Després de la tempesta, encara no han entès res. Ho deia Shakespeare fa uns segles i no n’hem après: “És el mal d’aquests temps, els bojos guien als cecs”.  Caixa Penedès va malament, però anirà pitjor. D’aquí a poc sabrem qui serà el nou President de l’entitat. Tot fa pensar malament. Sad but true.

Tant de bo m’equivoqui.









3 comentaris:

Anònim ha dit...

Perdona,

Hem pots explicar que vols dir amb això?

"fiscalitzar l’actuació dels directius de l’entitat."

Anònim ha dit...

Perdona,

Hem pots explicar que vols dir amb això?

"fiscalitzar l’actuació dels directius de l’entitat."

jordi guilera ha dit...

fiscalitzar: Sotmetre les accions d'un altre a un examen minuciós.

La mala gestió dels directius de CP l'han portat a la ruïna. Els membres dels òrgans de govern de CP, fins ara, no han tingut o bé la voluntat o bé la capacitat de vetllar pq els directius fessin una bona feina.
Això hauria de canviar.

Salut,
J