dimecres, 26 de gener del 2011

La rapacitat d'en Francesc Olivella, Alcalde de les Cabanyes, no té limits

D'aquest tema ja en vaig parlar aquí i aquí.

Es tracta de la política fiscal de l'Ajuntament de les Cabanyes i més concretament de les quasi nu·les taxes de l'impost de vehicles de tracció mecànica. Es tracta d'una política de competència fiscal a la baixa, legalment dubtosa i que contradiu tots els principis de racionalitat que haurien de seguir les polítiques públiques. Aquesta política converteix aquest municipi en un autèntic paradís fiscal al bell mig del Penedès. I representa un saqueig directe i sagnant de recursos dirigit a la resta de municipis.

I en torno a parlar perquè l'Idescat ja ha pubicat les dades referents a la matriculació de vehicles per l'any 2009. Ho podeu consultar aquí.

La crisi només ha afectat molt lleugerament a la matriculació de vehicles a Les Cabanyes. Actualment, en aquest municipi hi ha una ràtio de 15 turismes i 6,6 camions per habitant.

Sr. Francesc Olivella, per dignitat, deixi la pirateria i dediqui's a la política.

3 comentaris:

Xavier V. Inglada ha dit...

Crec que tot plegat és conseqüència d'una situació social on el municipis en comptes de gestionar recursos, es veuen obligats a generar-los, com si fossin una empresa vaja.

Anònim ha dit...

Hola Xavi,

Una cosa és generar-los i l'altre robar-los.

Salut,
J

Albert ha dit...

Curiós... Remenant les dades trobes que és el tercer municipi català amb més cotxes i camions per habitant, superat només per Rajadell i Aguilar de Segarra.

I mentre Les Cabanyes ocupa la 3a posició del rànquing català, Vilafranca se situa en la nº812, del total de 947 municipis, amb 0,4 cotxes per habitant i 0,09 camions.

Un tema interessant.