dissabte, 13 de desembre del 2008

Green roofs


L’arribada de gran quantitat de recursos als ajuntaments després de les ajudes aprovades per fer obra pública per part del govern Zapatero, faran que aquests s’hagin d’espavilar a buscar projectes interessants per executar obra pública.

Només volia llençar una idea que està tirant endavant l'Ajuntament de Chicago. Es tracta dels green roofs (terrats verds), és a dir, dotar els terrats d’una coberta vegetal.

Els beneficis dels green roofs són diversos: millorar la qualitat de l’aire, reduir del consum d’energia per refrigerar/escalfar els edificis, millorar el paisatge urbà, reduir la temperatura de l’aire a l’estiu i fins i tot allargar la vida útil dels terrats.

A part d’aquests innegables beneficis a llarg termini, crec que també és interessant el fet que es tractaria (crec) d’un tipus d’obra pública bastant intensiva en mà d’obra, és a dir que tindria un fort impacte sobre la reducció de l’atur, que és bàsicament el que es persegueix amb aquestes mesures d'expansió de l'obra pública.

Es podria començar pels edificis públics i intentar incentivar als propietaris de la resta d’edificis de la vila, per convertir Vilafranca en un referent sobre mesures d’innovació mediambiental...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

ànims i continua escrivint! He trobat els textos molt didàctics i interessants. Et seguiré amb ganes.

Penedesfera ha dit...

Hola Jordi,

Gràcies per afegir-te a la Penedesfera www.penedesfera.cat, la comunitat de blocaires de l'Anoia, l'Alt i el Baix Penedès i el Garraf.

T'agrairíem que per a difondre i augmentar la xarxa facis un link del teu bloc cap al portal. A la barra lateral trobaràs logos i consells per millorar la visibilitat a la Penedesfera.

Recorda que al web trobaràs tot un seguit d'eines per tal de millorar la comunicació i la participació entre els penedesencs a internet.

Salutacions i felicitats pel bloc!

Daniel García Peris
www.danielgarciaperis.cat