dimecres, 11 de juliol del 2012

Una iniciativa en defensa dels afectats per l'estafa de les preferents al Consell Comarcal de l'Alt Penedès


Fa uns mesos vaig fer un post celebrant la decisió que havia pres Caixa Penedès-Banc Mare Nostrum (BMN) de canviar les preferents que havien emès a dipòsits a un termini de 4 anys i a un tipus d’interès raonable. Ho van fer públic en aquest comunicat oficial. Malauradament es tractava d’un nou engany, i a molta gent només li han ofert un canvi a dipòsits del 50% del capital i la resta en accions que qui sap quan valdran quan se les puguin vendre, probablement poca cosa. Ho podeu consultar aquí.
Avui dijous 12 de Juliol, ICV presentarà una moció al Consell Comarcal del’Alt Penedès demanant que els representants que té al Consell d’Administració de Caixa Penedès i a l’Assemblea General de “la Caixa” exigeixin una solució real als afectats que no pot ser cap altra que la devolució de tot el capital invertit en un producte segur i garantit, com per exemple un dipòsit bancari a termini.
El debat de la moció està molt clar. S’ha de valorar si s’està a favor o en contra del robatori. Perquè el tema de les preferents no és més que un robatori a plena llum del dia dirigit contra persones indefenses i innocents.
Veurem com evoluciona la qüestió i si els representants del Consell Comarcal fan després la feina que se’ls ha demanat.