diumenge, 17 d’abril del 2011

Jo no ho entenc, i vostè Alcalde Regull?

Aquest cap de setmana el Conseller Mas-Colell ha manifestat la determinació del govern de rebaixar l’IRPF pels contribuents amb rendes superiors a 120.000 euros (10.000 euros/mes). Aquesta mesura, segons el Departament d’Economia, comportaria una reducció de 150 milions d’ingressos. I tot això en època de retallades que amenacen la qualitat de l’Estat del Benestar de què ens hem dotat les darreres dècades. Retallant els drets socials i ajudant als més rics.

A part de la obscenitat que representa el biaix social del nou govern, ens podríem preguntar sobre la importància quantitativa d’aquests 150 milions d’euros. Doncs bé, si els repartíssim equitativament entre tots els catalans, als vilafranquins ens en tocarien uns 760.000 euros. Amb aquesta quantitat l’Ajuntament de Vilafranca podria pagar un 95% de les despeses de personal de serveis socials (partides 12010, 12110 i 13000), o el 48% del cost total de les llars d’infants de Vilafranca.

En aquest context, m’agradaria saber què en pensa l’Alcalde Regull de la retallada de l’IRPF. Què votarà al Parlament de Catalunya quan es porti a aprovació aquesta modificació legislativa? Quin tipus d’alcalde tenim? I quin tipus d’Alcalde ens espera?

Suposo que ara que ha desembarcat de ple a les xarxes socials li serà més fàcil contestar.